Proszę o poradę przed potencjalnym zakupem

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • diesel_pies
    Classic
    • 2011
    • 2

Zamieszczone przez marekzu
    przeloz te zimowki na inny komplet felg - wrzuc na maszyne sama felge bez opony i zobacz jak one bija
    jest to pomysł!
    a jest jakaś norma?
    do ilu mogą bić gramów?
    w jakich granicach maja się mieścić???
    jaka jest tolerancja w kwestii wagi i też wymiaru jeśli nie jest idealnym kołem?

wtedy od razu będę wiedział co robić dalej jak będę miał wytyczne...
  • Barteess
    Classic
    • 2010
    • 2
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam bardzo serdecznie. Zastanawiam się nad sprzedażą mojego obecnego samochodu i zakupem właśnie Octavii II FL 1.6Mpi lub 1.9 tdi (wynalazku 1.6tdi boje się jak ognia w końcu to nowinka) . Teraz jeżdżę autem z silnikiem diesela ( 4 letni przebieg tylko 55tys km) ma jakąś nie wykrytą wadę ponieważ sprzęgła padają mi na potęgę, do tego przez chwilę miałem problem ze skrzynią biegów. O dziwo przeszło mu samo z siebie. Poprzednio miałem seata toledo II 1.6 SR LPG zero problemów przez 9 lat to było auto!!
    1. Chciałbym dowiedzieć się jaka jest opinia o silniku 1.6Mpi LPG czy jest bezawaryjny ?
    2. Czy 102KM dają sobie w miarę radę z tym nadwoziem. W seacie miałem 11.8 do 100km/h i mogę powiedzieć ,że bez załadunku było oki. Martwi mnie trochę, że w octavii II jest 12,3
    3. Czy ceny części do MPi są niskie ? Mo mojego obecnego auta wymiana sprzęgła z robocizną kosztuje prawie 2 tys zł !! skandal o 2 masach , turbo ,egr nie wspomnę
    4. Czy mam wybrać 1.6 Mpi LPG czy 1.9 Tdi ? chce mieć przede wszystkim święty spokój, samochód który jeździ a nie się psuje
    5. Jak jest z bezawaryjnością 1.6 MPi oraz 1.9TDi ?
    6. Czy w 1.9TDi również między 100-200tys km sypie się wszystko tzn 2 masa , sprzęgło , egr ?
    po prostu ręce mi opadły do ziemi. Do obecnego auta dokupiłem 17 nastki dość profesjonalnie zrobiłem audio a teraz sprzedaje bo nie mam na niego siły Boje się tym jeździć, ponieważ tylko czekam kiedy coś się kolejnego rozleci . 55 tys km przebiegu 2 sprzęgła do wywalenia i chwilowe podejrzenia o synchronizator w skrzyni LITOŚCI !! Jak tak dalej pójdzie to pół samochodu wymienię .
    Z góry dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Było już o tym setki razy... Poszukaj na forum. A co do 1.9TDI to się spiesz, bo kończy się okres zamawiania i produkcji.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...